Az évszázad félperce!

2014.08.26. 03:48

Ez a félperces jelenet, minden idők legtökéletesebb fél perce. Annyira hibátlan, hogy elképzelni sem tudom, hogy mivel lehetett volna még tökéletesebbé tenni. Annyira ki van maxolva, hogy az már félelmetes. Ezért sem hiszem el, hogy megrendezett, mert ember ilyet nem alkothat!

Tökéletes random, enyhén szűrreál környezet. Mesteri káosz. A csempézett padlót sár szegélyezi, ami egy kisebb erdőbe fut. Ló a háttérben, egy zöld lavorból táplálkozik, az előtérben pedig két bolhás eb vakarózik szinkronban. A kép baloldalán van egy nő, aki rendületlenül tartja a jeges vödröt, olyan -az extázis előtti- révületben, hogy még a gyerek sem tud vele interakcióba lépni. Ugyanis van egy kisgyerek a videóban, aki akkora emocionális ívet utazik be, félperc alatt, a kíváncsitól a megijedten keresztül az ő sem tudja miért sírokig, hogy a végére már nehéz lesz eldönteni ki is itt a főszereplő.

A kép aranymetszésénél áll tökéletesen szimmetrikus pózban az első számú cselekmény szál főszereplője, Ferenc. Nem képes elveszni a káoszban, mert úgy áll ott a papucs, zokni, alsógatya, "Best Dad in the world" póló kombóban, mint egy Ikon.
Már csak ezért a képbeállításért, ha festmény lenne, sorba állnának a galériában. De az élet nem áll meg ennél a pontnál! Tovább megy, sokkal tovább...

A cselekmény in medias res kezdődik.
Stílusosan hang nélkül, hogy ne halljuk az elején a feltehetően "köszönöm" szót, ezzel is egy kis balladai homályt csempészve a film legelejébe. Egyébként a teljes mondat valahogy így hangozhat: "köszönöm a kihívást".
Ezután a félig hallható mondat után bontakozik ki igazán Ferenc ikoni jelleme, ugyanis egy könnyed "és" átkötéssel rá is tér arra, hogy mennyire fontos a betegeket támogatni, de hogy bizonyítsa komplex, a világot mindig három lépés távolságból figyelő jellemének gondolatainak egzisztenciális meglévőségét, ki emeli, hogy a betegeket támogatók bátor táborát is támogatni kell, de ha ez a jelenet önmagában nem lenne elég kínos, még egy kósza nyelvbotlást is elereszt a pátoszos beszéd közben, amikor nem bírja kimondani, hogy "rehabilitáció".
Ezután a monológ után, felgyorsulnak az események. A kutyák kivonulnak a képből. Pont úgy, mint a katasztrófafilmek elején, amikor a madarak a semmitől, tömegesen útnak kellek, mert ők már érzik a veszélyt. Ferenc hetykén int a révületben álló nőnek, aki cserébe olyan elánnal önti nyakon a vödör vízzel, hogy majdnem felrúgja a gyereket. A ló a háttérben, először és utoljára, reakcióba lép a cselekménnyel és konstatálja, hogy "ezek hülyék", de utána egyből -a film végéig- vissza is tér jól bevált háttér szerepéhez, az evéshez (vagy iváshoz. -szerk)
A locsolás után a hölgy egyből ki is vonul a képből, stílusosan jobbról balra, hogy teret adjon a valódi főszereplőknek: A síró kissrácnak, aki annyira hangosan sír, hogy képtelenség hallani tőle mit mond Ferenc, (fülhallgató használata erősen ellenjavallt -szerk.)de kit érdekel, mit mond Ferenc, kit érdekel a síró kisgyerek, hiszen megszólal a narrátor! Valószínűleg a szerző szerint ez Isten hangja. "Muhahahah nyenyenyenye". A legszebb öröm a káröröm, isteni kinyilatkoztatása ez. Az élet értelme az öröm, a legszebb öröm a káröröm, ebből következik, hogy az élet értelme a káröröm. Tudom, hogy ez most hihetetlenül hangzik, de isten újból szólott hozzánk! Legutóbb égő csibekor formájában. Ma egy égő csipkebokrot leporoltóznánk, ezt Ő is tudja. Értelem szerűen ha a legtöbb emberhez akar szólni, akkor a YouTubeon keresztül fog megnyilvánulni és kinyilatkoztatni.
A film szimbolikája is tökéletesen visszaadja, hogy ideje átlépni a Vízöntő (Aquarius) korszakába. A Bakk korszaka az égő bokorral kezdődött, aholis Isten kinyilatkoztatta az irányelveket, amik az akkori korszakot szegélyezni fogják. Így született meg a 10 parancsolat. Ugyan így volt a Halak korszakában is, akkor Jézus volt Isten megtestesítője. Isten ma is szólt hozzánk, ezúttal nem 10 parancsolattal, csupán egy, mindenek fölött álló törvény kihirdetésével: Legszebb öröm a káröröm! Ámen!

A bejegyzés trackback címe:

https://teismegertsd.blog.hu/api/trackback/id/tr836636021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2014.08.26. 10:42:23

Ebben a dologban nem az a lényeg hogy VALÓBAN jéghideg vizet TE öntöd MAGADRA? Mert nekem olyan "kis sumák"nak tűnik.

tisztapista 2014.08.26. 23:02:04

A ló vagy a kutya az a falusi, aki a tarló ellen indul?

Öccsém, tiszta parasztkultúra...

annamanna 2014.08.27. 03:13:21

Fáj a hasam a röhögéstől.
Elképesztő, mekkora sikert ért el vele Falus, egy nap alatt 105 ezren nézték meg a videót. De ezt tényleg mindenkinek látnia kell :D
Ez jutott eszembe:

"Mindegy a szereped,
A lényeg a szeretet.
Élvezd...
Hogy minden rosszban van valami,
Ha egymagad maradsz is lehetsz még valaki.
Élvezd...
Ha újnak látszik, ami maradi,
De ne gondolkodd túl a dolgokat, mert maradsz wanna be.

okosítás hiába van,
Az én világomban vakot vezet a világtalan."

Sosem voltam jó névválasztó 2014.09.04. 18:14:55

@annamanna: Hát igen, hírességek is olvassák a blogom :)
süti beállítások módosítása